Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme čerstvé fazolky, nejprve je chvíli povaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Mleté maso překrájíme na menší kousky. Ve wok pánvi zlehka osmahneme česnekovou pastu s feferonkami, jen až se rozvoní. Ihned přidáme mleté maso, promícháme a pomocí vidličky při restování oddělujeme kousky masa od sebe, aby se začalo "drobit". Restujeme tak dlouho, až maso začne na okrajích zlátnout. Přidáme fazolky (nejlépe čerstvé nebo mražené), cukr, ústřicovou a sojovou omáčku a podlijeme vývarem. Nesolíme, omáčky jsou dost slané. Tekutinu necháme téměř vyvařit, přidáme bazalku, promícháme a odstavíme. Podáváme s jasmínovou rýží. Pokrm je velmi ostrý, podle své chuti přizpůsobíme počet papriček, papričky lze při přípravě i vynechat a nakonec si podle chuti přidat feferonkovou pastu až do hotového pokrmu.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek